Het nut van een bench

 

Wat is nu het nut van een bench?

 

Nou.. eigenlijk best veel...zelfs voor een volwassen hond!!

 

Om te beginnen wanneer je hond nog een puppy is.
Een bench helpt met het zindelijk maken. Van nature zal een hond proberen om zijn slaapplek schoon te houden. Hierdoor zullen ze proberen hun behoefte zo lang mogelijk op te houden.

 

Daarnaast voor de rust. Niet alle puppies nemen tijdig zelf de rust die ze nodig hebben. Hierdoor raken ze overprikkeld en is er niets meer mee te beginnen. Met een bench kun je ze helpen om even rust te nemen zodat ze alle prikkels kunnen verwerken en weer op kunnen laden.

 

Het houdt je meubels heel wanneer je hond in de sloopfase komt en ze kunnen niets pakken wat ze niet mogen hebben. In een bench kun je ze veilig alleen thuis laten. Uiteraard moeten ze stap voor stap leren om in de bench alleen te kunnen zijn.

 

En voor mij persoonlijk de belangrijkste..als veilige plek!!!

 

Helaas zie ik vaak dat mensen de bench het huis uit doen wanneer de hond niet meer sloopt en volwassen is. De bench is lelijk en neemt veel plek in.
Maar wordt er ook gedacht aan de behoeftes van de hond?

 

Wanneer je hond de bench goed aangeleerd krijgt, wordt de bench echt een fijne plek. Een plek waar hij lekker kan slapen en zich terug kan trekken. De bench is verboden terrein voor kinderen en andere mensen en hierdoor heel veilig voor de hond.
Wanneer een hond de drukte in huis dus wil ontwijken kan hij zich terugtrekken in de bench.
Zorg er daarom voor dat de bench op een rustige plek staat, uit de loop.

 

Deze veilige plek is daarnaast ook nog makkelijk verplaatsbaar, dus waar je ook bent, de hond kan zijn zelfde vertrouwde veilige plek hebben.

 

Izzy en ayza hebben beide een nylon bench. Makkelijk in te klappen en licht van gewicht. Nu we een weekendje weg zijn, zijn deze ook mee en hebben zij vanaf moment 1 hun eigen vertrouwde plek in het huisje.

Er zijn nu ook kinderen in het huisje. Wij hebben geen kinderen dus die drukte kan soms spannend voor ze zijn.

 

Omdat ze nu hun vertrouwde plek hebben is het voor hun heel makkelijk om zich terug te trekken. Apart van de drukte, vertrouwd en veilig.

 

Dus, voordat je de bench de deur uit gooit, denk nog eens na over hoe je hond de bench vind ;)

 

Geschreven door: Dimphy van Halteren

HalDi-coaching