KVV voeding

 

Ook qua vlees zijn er verschillende soorten voeding.

 

Het voordeel van vlees voeding is dat het afweersysteem minder getriggerd wordt, omdat het herkenbaar is. Het is veel minder bewerkt dan de andere soorten voedingen en het verteringsstelsel kan er beter mee overweg.

 

Om te beginnen KVV. Kant&klaar Vers Vlees.

Dit is een mengsel van spiervlees, orgaanvlees, bot, organen en groente (soms ook rijst). Dit wordt gemengd en vermalen in een bepaalde verhouding en daarna ingevroren. Eenmaal ontdooit is dit enkele dagen houdbaar in de koelkast. Omdat deze voeding nog bacteriën bevat, bederft het snel. Maar deze bacteriën heeft je hond dus ook nodig. Soms worden er premixen toegevoegd. Dit is een mix van vitamine en mineralen om evt ontbrekende stukjes in de voeding gaan te vullen. Alleen kloppen de verhoudingen van de samenstelling van de kvv of de premix ook niet altijd goed. Dus ook hierbij is t waken voor tekorten of overschotten aan voedingsstoffen. Een goede KVV bevat hoge kwaliteit spiervlees. Helaas kunt je dat voor nu alleen nog herkennen aan de prijs.Pens en rijst worden vaak gebruikt als vulling in de KVV. Pens heeft zeker gezondheidsvoordelen, maar met name wanneer deze vuil en vers gevoerd wordt.

 

Dan is er ook nog B.A.R.F...Bones And Raw Food

Bij deze manier van voeren, voer je delen van karkassen, maar ook organen in z'n geheel en vul je dit aan met groente, fruit en kruiden. Het vlees wordt dus niet vermalen. Echter moet je bij deze manier van voeren (ook nog wel zelf samenstellen genoemd) wel echt weten wat je aan het doen bent om te zorgen dat je hond alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft én om te voorkomen dat de hond niet bv een stuk bot inslikt wat vervolgens vast komt te zitten in de darmen.

 

En dan heb je ook nog N.R.V...Natuurlijke Rauw Voeding.Hierbij voer je ook karkassen e.d, maar incl vacht en huid. Echt een heel prooidier dus. En ook hier moet je dus weer erg goed weten waar je mee bezig bent en wat je aan t voeren bent.

 

We krijgen vaak de vraag "wat is een goede brok?" Of "wat kan ik het beste voeren?"Maar de perfecte voeding bestaat dus niet. Natuurlijk kun je wel onderscheidt maken in kwaliteit van de voeding, maar verder is het is echt kijken naar wat voor jouw hond werkt op dat moment. Hoe graag je ook vlees zou willen voeren, kan het zomaar zijn dat jouw hond op dit moment meer gebaad is bij een goede brokvoeding, of andersom natuurlijk.Wat DE goede voeding is voor jou hond, kan voor de hond van de buren heel anders zijn.