Mijn werkwijze

 

De Ideale hond is een ontspannend hond. Maar hoe krijg je een ontspannend hond?

 

Om een ontspannen hond te krijgen, begint het bij de baas, want jullie zijn tenslotte een team. Als jij niet ontspannen bent, gaat de hond zeker niet ontspannen zijn.
Honden reageren namelijk op lichaamstaal en emoties, op wie wij zijn en wat wij doen.

Het is dus belangrijk om de juiste lichaamstaal te spreken en daarbij ook de juiste energie te hebben. Maarja, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. 

 

Er is namelijk een reden waarom het nu blijkbaar niet lukt. Maar wat die reden dan is......als je dat wist had je het waarschijnlijk al opgelost en was je nu niet hier aan het lezen. 

En dat is helemaal ok! Want je hoeft niet alles zelf op te lossen. Het kan ook juist heel fijn zijn dat er iemand van buitenaf eens mee kijkt. 

 

Wanneer wij samen aan de slag gaan, beginnen we bij jou, het baasje. 

Samen gaan we op onderzoek uit. Waar loop je tegenaan, waar zitten de blokkades, waarom ben je nu gefrustreerd, waar komt dit vandaan, waarom lukt het nu niet en wat heb je nodig om het wél te laten lukken? En....HOE ga je dat ook werkelijkheid maken. 

 

Wanneer we dat samen hebben uitgevogeld gaan we uiteraard ook nog naar de hond kijken.

Er is al heel wat inkt gevloeid om het gedrag van honden uit te leggen en te vertellen hoe je nu precies een hond opvoedt. Sommige schrijvers slagen daar heel goed in, anderen slaan de plank soms compleet mis.  Naar mijn mening is het belangrijk je hond op een eenvoudige manier te leren begrijpen, naar hem te luisteren, met hem te communiceren en vooral aan te tonen dat je een betrouwbare begeleider bent. Jullie zijn een team.

 

Het is echter ook jou taak om je hond te leren begrijpen zodat je ook in kunt spelen op zijn behoeftes. Dus om met je hond samen te werken zodat jullie beiden kunnen zijn wie je bent. Je hond leert zo, dat wanneer hij bepaald gedrag vertoond, hij hiervoor beloond wordt, maar ongewenst gedrag ook geremd wordt. 

 

Durf jij het avontuur samen met mij aan te gaan?

Een avontuur waarin we met jou én met je hond SAMEN aan de slag gaan. We gaan aan de slag met de dingen waar JIJ graag aan wilt werken.

Ik maak een plekje voor jou vrij in mijn agenda als jij diegene bent die verder wil groeien in de connectie met je hond en bereid is om zichzelf hiervoor open te stellen

De communicatie tussen jou en je hond is iets wat op korte termijn al kan versterken waardoor je dus nu al meteen meer rust en ontspanning gaat creëren.

Gooi je smoesjes dus de deur uit en stuur me een privéberichtje.

Ik ben er klaar voor om samen met jou in het diepe te springen. Spring je mee?

 

Liefs Dimphy