Puppymiddag bij fokkers

 

De puppymiddagen geef ik bij fokkers wanneer het nestje ongeveer 6 weken oud is.

Tijdens deze middag worden alle pupkopers tegelijk uitgenodigd op een zaterdag of zondag. Zo hebben zij meteen weer een knuffelmomentje met hun aanstaande pup, maar is het ook meteen een informatieve middag en ze vinden het erg leuk om elkaar allemaal een keer te zien.

 

Fokkers zorgen er vaak voor dat het een soort gezellige informatieve borrelmiddag wordt.

Met behulp van foto en videomateriaal gaan we het over verschillende onderwerpen hebben. Bijvoorbeeld de eerste dagen/nachten, voeding, hondentaal, enten/titeren, kinderen en honden, wel/niet castreren etc.

 

De pupkopers komen op deze middag vaak ook met lekker veel vragen, en vinden het leuk om ervaringen met mij of elkaar te delen.

 

Aan het eind van de middag gaat iedereen voldaan en goed voorbereid weer naar huis en is er nog de mogelijkheid om tuigjes, lijnen en beloningsbrokjes e.d. aan te schaffen.

 

Ik merk ook dat door de puppymiddag het lijntje voor contact korter wordt wanneer de pupkopers ergens tegenaan lopen met hun pup. De drempel om te bellen en evt hulp in te schakelen is lager.

En met het oog op de mogelijke gedragsproblemen binnen het ras is dat erg belangrijk denk ik.

 

Ik deel graag wat ervaringen met jullie van fokkers en pupkopers.

 

Fokker De Kytomba:

De puppymiddag is een hele leerzame middag voor alle nieuwe baasjes. Ik als fokker ga dit nu bij elk nestje doen. Het mes snijdt aan 2 kanten. Mocht er bij een pup bv gedragsproblemen komen, om wat voor reden dan ook, dan kan je ze gelijk doorverwijzen naar Dimphy. Ze kennen haar al en hebben vertrouwen in haar. De drempel is een stuk lager en de baasjes blijven niet aan modderen.

De middag is ook heel gezellig. Alle baasjes zien elkaar allemaal. Ondanks dat de baasjes al veel gevraagd hebben aan jou als fokker en jij ze al heel veel informatie hebt gegeven, komen er toch vragen naar boven tijdens de presentatie.

 

Tijdens de info middag kunnen de nieuwe baasjes ook goed passende tuigjes kopen. Hoeven dus niet naar een winkel om te kiezen uit tig verschillende tuigjes die daarna ongebruikt in een kast komen te liggen.

 

Vooral het hoofdstuk hondentaal is een echte opsteker. Zelfs voor mensen die al een hond hebben of hebben gehad gaat er een nieuwe wereld open.

 

Kortom.....ik zou elke fokker dit aanraden. Ik krijg alleen maar positieve berichten van de nieuwe baasjes.

 

Fokker Four Ventos:

In 2018 en 2020 heeft Dimphy bij mij een puppy-middag verzorgd. De aanstaande baasjes van de pups vinden dit een erg leuk initiatief en komen dus allemaal graag naar deze middag. Er worden aan de hand van een goede powerpointpresentatie diverse onderwerpen besproken en ook mag iedereen vragen stellen. Zit je als fokker niet met alles op dezelfde golflengte als Dimphy, dan is er zeker ruimte om daarover te praten, zodat beide partijen volledig achter de presentatie staan. Na afloop is er natuurlijk ruim de tijd om puppy te knuffelen en zelfs tijdens dit informele moment blijft Dimphy stand-by om vragen te beantwoorden. Ook hoop ik dat wanneer de pup eigenaren in een later stadium tegen problemen aanlopen, dat dan de weg naar Dimphy makkelijker genomen wordt.

 

Fokker Nelleke Oosterveer:

Toen mijn pups rond de 6 weken waren heb ik met Dimphy een puppy middag georganiseerd. Alle nieuwe baasjes waren aanwezig. Zij hebben deze middag genoten en alle info tot zich genomen. Mede door de video die dimphy liet zien was alles erg duidelijk.

Met de pauze had ik voor iedereen zelfgemaakte tomatensoep en broodjes met salade op tafel staan. Iedereen was zeer enthousiast over deze dag. Ik raad ook alle mensen aan die een nestje krijgt met z'n teefje om deze dag ook te organiseren. Veel informatie voor nieuwe baasjes.

 

Bij het 2de nestje gooide corona roet in t eten. Deze keer deden we de presentatie online. Maar ook deze keer was t gezellig. Iedereen kon elkaar zien en vragen stellen. Af en toe de pup voor de camera. De aanstaande baasjes en bazinnetjes waren ook op deze manier dik tevreden en hadden veel informatie gekregen. Ze konden zich ook opgeven voor een online cursus. Hoop volgende keer weer een live presentatie te krijgen door Dimphy. Ik bedank haar hartelijk voor alles. Groetjes nelleke oosterveer

 

Pupkoper kennel De Kytoma:

Sinds februari hebben we Liskes Zipp van de Kytomba in huis. We hadden als gezin geen ervaring met honden, dus het was voor ons spannend. Gelukkig hadden we een zeer betrokken fokker en tijdens het wachten tot Zipp naar ons kwam was er een puppy middag, gegeven door Dimphy van Halteren.

 

Door de Corona maatregelen jammer genoeg online, maar we hebben het toch als zeer leerzaam ervaren. Er werd veel verteld, we konden vragen stellen en er waren filmpjes te zien. Zowel de praktische kant, zoals tuigjes, voeding etc kwam aan bod, alsook de meer gedragsmatige kant. Wat kun je verwachten aan gedrag en hoe kun je daar mee omgaan.

 

Het was tijdens deze middag ook vooral gericht op het Kooikerhondje.

Tijdens de eerste weken dat Zipp bij ons was hebben we een paar keer nog een beroep op Dimphy gedaan, dat was fijn doordat we toch het gevoel hadden dat we haar al wat kenden. Ook had zij Zipp bij de fokker al gezien en ze wist wat voor hondje het was.

 

Al met al was de puppymiddag zeer goed bevallen en raden we dit zeker aan.

 

Pupkoper kennel De Kytomba:

Twee weken voordat we ons hondje Zazu mochten ophalen, hebben we de ‘puppycursus’ van Dimphy van Halteren gevolgd; een gezellige middag bij de fokker van het nestje van Zazu, waar Dimphy de toekomstige baasjes voorbereidde op de komst van hun nieuwe huisgenootje.

 

Dimphy besprak met ons verschillende onderwerpen, zoals de benodigde hoeveelheid slaap, omgang met kinderen, uiterlijke kenmerken van emoties bij honden, tuigje versus halsband etc. We kregen een duidelijke uitleg, ondersteund door bijpassende filmpjes, en konden onze vragen op haar afvuren. Zonder belerend te zijn, droeg Dimphy haar kennis op ons over.

 

Dankzij deze puppymiddag, waar we ook een tuigje, riem en boek konden kopen, waren we goed voorbereid op de eerste weken met Zazu.

 

Bedankt voor de zinvolle middag Dimphy en kennel Kytomba!

Groetjes, Pascal en Mariëlle Reinieren

 

Dekreu eigenaar Mariska Mussert:

Als eigenaar van de vader van één van de nestjes waar Dimphy een puppymiddag heeft gepresenteerd is mij ook gevraagd mijn ervaring hierover te delen.

Met enige scepsis vooraf heb ik de middag bezocht maar niets dan lof. Alles was terdege voorbereid. De potentiële puppy-eigenaren werden goed voorgelicht en op bijna alle vragen was er een antwoord. Er kon ook worden gediscussieerd. Er waren ervaren eigenaren en fokkers aanwezig en zij hadden ook hun inbreng.

 

Deze manier van voorlichting is zeker aan te bevelen (en erg gezellig), het kan naar mijn mening een hoop misverstanden voorkomen.