Reacties van klanten

 

Kooikerhondje Rinka: (3 maanden traject)

Wat was het fijn samenwerken met Dimphy. Wat ik vooral fijn vond is dat ze rekening hield met onze grenzen. Stapje voor stapje werkte we aan successen. Niets forseren maar in het tempo van de klant. Dimphy heeft positieve instelling en ze zorgde al snel voor vertrouwen.

 

Labradoodle Nacho: (3 maanden traject)

Ik had al meerdere cursussen gevolgd met Nacho en eigenlijk werkte er voor mij geen een. Nacho luistert redelijk goed alleen zijn aandacht ergens bij houden en het weglopen bleef een groot punt van aandacht.

Toen ik bij Dimphy terecht kwam werden gelijk alle lessen direct ingepland, super fijn want je weet waar je aan toe bent! 

Dimphy merkte op de helft op dat het beter zou zijn dat wij meer live begeleiding zouden krijgen, sinds we dit doen merk ik steeds verbetering in mezelf maar ook in Nacho! 

Tussendoor kun je altijd appen voor advies en filmpjes sturen van je voortgang. 

We zijn nog niet helemaal klaar maar ik heb het grootste vertrouwen dat het ons gaat lukken met deze geweldige begeleiding!

 

Labradoodle Baaz: (3 maanden traject)

Ik was op zoek naar iemand die me kon helpen bij het verstaan van honden taal. Mijn doodle was inmiddels ruim een jaar en een druk Baazje. (Hij heet Baaz😉). Veel blaffen en om aandacht vragen en uitvallen naar andere grote honden waren een paar dingen waardoor we thuis in een negatieve spiraal terecht kwamen. Dimphy heeft ons op 2 vlakken geholpen. We hebben gekeken naar geur therapie voor meer rust in huis en buiten zijn we samen gaan wandelen om Baaz zijn gedrag te snappen en het anders te gaan doen. Dimphy kijkt naar onze situatie, is nooit veroordelend geweest en heeft ons de juiste tips en games gegeven. Inmiddels ‘verstaan’ we onze Baaz beter en is de negatieve situatie veel beter geworden. En het allerfijnste vond ik het tussendoor even appen voor korte vragen! Inmiddels gaat Baaz mee met de uitlaat service waar Dimphy ook werkzaam is en dat voelt vertrouwd. Kortom heel tevreden met het traject Samen sterk. 

 

Friese stabij Liske: (losse lessen met online games)

Vanmiddag voor de eerste keer weer naar t bos geweest sinds 2,5 maand. Weken waarin we Liske alleen nog aan de lijn hebben uitgelaten en hebben geoefend aan niet trekken aan de lijn. 

Aanleiding hiervoor was dat onze puber steeds meer moeite kreeg met luisteren en hier komen. Dit was t resultaat van haar te veel vrijheid geven om verkeerde keuzes te maken. Dimphy had ons daar goed op gewezen! 

Ik ben gestart met oefeningen uit Samen Sterk om de vertrouwensband te versterken. Oefeningen waarbij ze steeds dicht naar me toe moest komen. Eerst de oefeningen in en om t huis gedaan en daarna uitgebreid naar n losloopveld. Eerst de oefeningen aangelijnd, daarna met de lange lijn, daarna aangelijnd maar loshangend aan t tuig. Heel langzaam opgebouwd naar af en toe los. Steeds de oefeningen blijven doen waar Liske overigens ook erg enthousiast over is. Ze vindt t heel leuk om samen bezig te zijn. Ook de oefeningen om t hier komen te stimuleren werpen nu zijn vruchten af. Wat we ook van Dimphy hebben geleerd is om beter naar t gedrag van Liske te leren kijken. De uitleg over de stressemmer werd daardoor beter herkenbaar. Nu is die emmer van onze Stabij zo wie zo niet zo groot. Maar door dingen beter te doseren en genoeg ontspanning aan te bieden worden de resultaten ook beter. 

Vanmiddag wilde ze eerst weer heel graag zwemmen. Bleef ons goed in de gaten houden. Toen ze daarna op de hei toch wat te ver vooruit liep hebben we ons verstopt achter wat bosjes. Ze kwam ons direct zoeken! Kwam daarna ook steeds inchecken , snoepjes halen en even spelen. 

Het gaat steeds beter en we zien duidelijk vooruitgang. We blijven nog doorgaan met de oefeningen. We zijn heel blij met de adviezen die we nog steeds regelmatig van Dimphy krijgen!

 

Kooikerhondje Skip: (losse les)

We hebben contact met je opgenomen omdat onze Skip, een kooikerhondje van 5 jaar, niet om kon gaan met vreemde mensen. 

Hij was argwanend en zijn gedrag was vooral: aanval is de beste verdediging. 

Met jouw adviezen is hij een stuk rustiger geworden en kan er weer bezoek komen zonder dat hij continu de aandacht vraagt. Hij gaat rustig liggen en reageert niet op elke beweging. 

Hartstikke bedankt 

 

Friese stabij Bouke: (online cursus)

Ik had al meer trainingen gevolgd met mijn hond, inmiddels alweer 2 jaar. Dat waren echt gehoorzaamheidstrainingen en niet altijd even leuk. Wat ik zo fijn vind aan de training van Dimphy is dat het meer spelenderwijs gaat maar dat ze ook heel goed uitlegt waarom je een bepaalde oefening/bepaald spel doet, dus de theorie erachter. De filmpjes zijn ook heel duidelijk en dan wordt het ook echt leuk om met je hond te trainen. Er zijn geen strakke regels want ze leert je ook meer naar de behoefte van je eigen hond te kijken. En in je eigen tempo, dus dat is voor mensen met een volle planning ook erg prettig! 

 

Middenslag Keeshond Spike: (3 maanden traject)

Ik ben 29 mei gestart met het traject samen sterk met Dimphy. Ik heb een kleine middenslag keeshondje reutje genaamd Spikey met toch wel een rugzakje. Hij is angstig en vind veel dingen heel erg spannend met name, als andere hondjes uit de buurt hem passeren met wandelen. Hij valt dan uit en vind andere hondjes maar eng. Ook andere mensen vind hij heel spannend. Ik ben aan het leren om het vooral leuk te maken voor Spikey en dat het niet eng is. En ook dat ik hem kan vervoeren op mijn e bike. Ik vind Dimphy legt het rustig uit op een rustig tempo dat ik het makkelijk kan volgen en Dimphy doet de handelingen ook goed voor. Zodat ik goed zie hoe ik dingen het beste kan doen met Spikey. Ik vind dit een goede investering in de band tussen Spikey en mij. En ik kan ook goed bij haar terecht met mijn vragen mbt Spikey. Dus een zeer tevreden deelnemer

 

Kooikerhondje Bello: (6 maanden traject en 3 maanden traject)

Inmiddels 2 cursussen bij Dimphy gevolgd, en wij merken veel verandering bij Bello. Hij luistert veel beter, heeft natuurlijk nog zijn momenten. Wij kunnen Bello veel beter begeleiden en ondersteunen op de momenten als hij het lastig vind. Dimphy is een fijne begeleidster, ze legt het goed uit, mogen ten alle tijden vragen aan haar stellen, filmpjes sturen om te laten zien hoe het gaat, en wat wij eventueel nog anders kunnen doen. Wat ook fijn is dat het op onze/Bello zijn tempo mag.

 

Labradoodle Harry: (3 maanden traject)

Onze labradoodle Harry was, zodra we hem los lieten lopen in het bos, een erg eigenwijze hond. Hij liep ver weg van ons, kwam niet terug als we hem riepen en ging zijn eigen gang. Uiteindelijk durfden we hem destijds niet meer los te laten lopen en alleen nog maar uit te laten aan de lange riem. Terwijl de boswandelingen natuurlijk het leukste zijn! 

Dimphy kende ik al via de dagopvang waar Harry ook wekelijks naar toe gaat. Zij vertelde dat ze cursussen had die ervoor konden zorgen dat de band met je hond sterker wordt en we weer samen in connectie konden komen. Ik ben toen dat traject met Dimphy opgestart. Naast alle online uitleg en oefeningen is Dimphy ook verschillende keren samen met ons gaan wandelen in het bos. 

Tijdens die wandelingen gaf ze allerlei tips en leerde mij goed te kijken naar Harry en te anticiperen op zijn gedrag. Door daarnaast ook de spelletjes via de cursus te doen, creëerden we een veel sterkere onderlinge band.. Hij kreeg langzaam in de gaten dat het veel leuker was om echt samen te wandelen in plaats van er op zijn eigen houtje vandoor te gaan. 

Wij hebben heel veel gehad aan de lessen van Dimphy! Ze is ook altijd bereikbaar voor vragen en tips, heel fijn. Ik ben echt heel blij dat we dit traject met Dimphy en Harry aan zijn gegaan, het heeft ons heel veel opgeleverd.