Reacties van klanten (voedingsadvies)
Dalmatier Coco;
Onze hond is nogal gevoelig. Fysiek heeft ze snel last van jeuk, ontstoken oren, soep-ogen, maagklachten, slechte ontlasting, slechte vacht en haaruitval.Mentaal is ze snel gestresst en overprikkeld. Dat uit zich in (verlatings)angst, extreem waaks zijn en uitvallen naar andere honden aan de lijn.We hebben enorm veel moeite gedaan om voor haar de juiste voeding te vinden. Steeds ging het een aantal weken goed, maar daarna gingen we weer terug naar af.
Gelukkig kwamen we in contact met Dutta, waar we onze hond hebben laten doormeten. Inmiddels geven we een aantal maanden voeding volgens het voedingsadvies van Dimphy en suppleren we op advies van Hilda.We merken duidelijk verschil: veel minder jeuk, geen ontstoken oren meer, maag, ontlasting en vacht zijn (en blijven!) goed en ook het gedrag is meer ontspannen: minder stress bij prikkels en duidelijk minder angst.
Ik ben ervan overtuigd dat voeding een cruciale rol speelt in het welzijn (zeker bij gevoelige dieren): stop je er troep in, dan komt er troep uit… en nog veel complexer: geef je niet de juiste voedingsstoffen, dan krijg je disbalans. Maar wat voor de een juist is, werkt voor de ander averechts.Dat kregen wij zelf echt niet opgelost, dus we zijn super blij met de expertise van Dimphy en Hilda en de resultaten tot nu toe.Er valt nog wel wat te winnen, maar volgens mij zitten we op de juiste weg. We gaan zeker zo door!
Engelse Stafford Rocco;
Mijn hond Rocco kreeg vermoedelijk na overenten allergische reacties.
Dit uitte zich in kapot likken tussen de tenen en natte gevoelige vieze oren.
Van alles geprobeerd natuurlijk bij de dierenarts.
-eliminatiedieet
-Bloedonderzoek
-Op kweek zetten van uitstrijkjes van tussen de tenen en uit de oren.
-Speciaal voer
Niets hielp.
Uiteindelijk kom je dan op de medicatie apoquel.
Wondermiddel? Ja, in het begin. Maar uiteindelijk moest hij steeds meer hebben omdat het niet voldoende hielp.
Volgende stap was een biotensor meting.
Ook dat hielp vrij snel heel goed maar steeds weer
viel hij terug. Reactie op pollen, nat gras, mijn emoties, situaties in huis. Ook kregen we hem niet op het juiste gewicht. We hadden een hele vrolijke, energieke schrale, smalle Engelse Stafford met pijn.
Je bent moedeloos en wil alleen maar dat er iemand met een toverstaf je hond pijnvrij maakt.
Ik ken Dimphy van het Hus leven en wist dat zij eea deed met voedingsadviezen deed en had ook Quantum Resonantie Meting voorbij zien komen.
Even bellen en ik kon door een afmelding vrij snel terecht.
Dimphy en Hilda hebben hem samen geholpen en na de meting en het voedingsadvies ben ik samen met ander KVV en wat supplementen naar huis gekeerd.
De uitleg van Hilda en Dimphy was duidelijk en ook de verklaring van welke supplementen hij nodig had ook. Het resultaat was na een aantal weken al zichtbaar. Geen rode plekken tussen de tenen, hij kwam aan en hij had geen pijn meer. Ik kon het wel van de daken schreeuwen. En ik heb natuurlijk gehuild. Eindelijk mijn hond pijn vrij.
Natuurlijk weet ik dat er geen toverstafjes bestaan.... maar dit komt er toch verdomd dichtbij.
Hij heeft nog wel een terugval gekregen ivm het ontgiftingsproces.
Het gaat nu heel goed met Rocco maar we merken wel dat hij gevoelig blijft op sommige snacks. Maar hij is er nog niet. We zijn van ver gekomen en deze twee dames hebben hem nu al een veel fijner leven gegeven.
En daar is het mij om te doen.
West Highland White terrier Diesel;
Onze hond Diesel had in zijn eerste jaar nergens geen last van.
Na het jaar begon het met ooronsteking van de ene oor naar het andere oor en iedere keer naar de dierenarts en kregen we Antibioticakuren mee.
Op een gegeven moment kreeg hij ook heel erg last van zijn huid jeuk continue krabben en bijten tot bloedens toe.
Soms beet en krabte hij zijn eigen zo erg dat er overal bloed lag nou echt de tranen stonden in mijn ogen ik durfde gewoon niet savonds te gaan slapen zo erg.
Ook groote kaale plekken waar geen haren meer zaten.
We hebben huidmonsters af laten nemen bij de dierenarts en allergietesten laten doen maar daar kwam allemaal niks uit.
Op speciaal voer van de dierenarts gezeten maar ook dat hielp niks het enige wat de dierenarts deed is Prednisonkuur geven.
Dan ging het even goed maar als hij er weer mee stopten dan begon de ellende weer.
We hebben zoveel verschillend voer geprobeerd zelfs hypoallergeen maar niks hielp.
We zijn zo al 5 a 6 jaar bezig.
Tot mijn hondentrimster mij door verwees naar Dimpfy voedingsadviseur.
Dimpfy vertelde mij over een meting bij honden de Quantum Resonantie meting met Hilda.
Ik heb meteen een afspraak gemaakt en toen we konden komen kwam er echt veel uit de test.
Onze Diesel heeft 7 suplementen mee gekregen en hij krijgt daarbij kvv diepvriesworst.
Het gaat echt de goede kant op we zien echt duidelijk verschil en dat al na 2 maanden echt ongelofelijk dit hadden we echt nooit verwacht.
Inmiddels heeft onze Diesel zijn 2de hermeting gehad en je ziet echt duidelijk verschil in de hermeting echt geweldig.
We zijn echt zo blij met de hulp van Dimpfy en Hilda.
Onze Diesel krijgt zelfs op heel veel plekken haren terug en krabt aanzienlijk minder het heeft even tijd nodig maar we hebben er een hele goede kijk op.
Onze Diesel is ook veel meer actief geworden.
We gaan zeker doorzetten en we hebben er echt vertrouwen in dat hij weer helemaal de oude gaat worden.
Eindelijk iets wat echt werkt.
Kooikerhondje Ruby;
Voor onze Ruby bij Dimphy een voedingsadvies aangevraagd. Omdat ze zich veel beet en krapte.
Zoveel dat het buikje en pootjes bijna open lagen.
Na het advies opgevolgd te hebben, en supplementen er aan toe te hebben gevoegd is ze na 1.5 week al wat minder aan het krabben.
Haar huid ziet er ook al stukken beter uit.
We hopen dat dit proces zich zo voort gaan zetten zodat ze weer relaxed kan gaan liggen en lopen zonder te moeten krabben en bijten aan haar buikje en pootjes.
En nu krijgt ze één maaltijd vers vlees, wat ze heerlijk vind.
Dat is ook super fijn voor Ruby.
Reacties van klanten (gedragstherapie)
Kooikerhondje Rinka: (3 maanden traject)
Wat was het fijn samenwerken met Dimphy. Wat ik vooral fijn vond is dat ze rekening hield met onze grenzen. Stapje voor stapje werkte we aan successen. Niets forseren maar in het tempo van de klant. Dimphy heeft positieve instelling en ze zorgde al snel voor vertrouwen.
Labradoodle Nacho: (3 maanden traject)
Ik had al meerdere cursussen gevolgd met Nacho en eigenlijk werkte er voor mij geen een. Nacho luistert redelijk goed alleen zijn aandacht ergens bij houden en het weglopen bleef een groot punt van aandacht.
Toen ik bij Dimphy terecht kwam werden gelijk alle lessen direct ingepland, super fijn want je weet waar je aan toe bent!
Dimphy merkte op de helft op dat het beter zou zijn dat wij meer live begeleiding zouden krijgen, sinds we dit doen merk ik steeds verbetering in mezelf maar ook in Nacho!
Tussendoor kun je altijd appen voor advies en filmpjes sturen van je voortgang.
We zijn nog niet helemaal klaar maar ik heb het grootste vertrouwen dat het ons gaat lukken met deze geweldige begeleiding!
Labradoodle Baaz: (3 maanden traject)
Ik was op zoek naar iemand die me kon helpen bij het verstaan van honden taal. Mijn doodle was inmiddels ruim een jaar en een druk Baazje. (Hij heet Baaz😉). Veel blaffen en om aandacht vragen en uitvallen naar andere grote honden waren een paar dingen waardoor we thuis in een negatieve spiraal terecht kwamen. Dimphy heeft ons op 2 vlakken geholpen. We hebben gekeken naar geur therapie voor meer rust in huis en buiten zijn we samen gaan wandelen om Baaz zijn gedrag te snappen en het anders te gaan doen. Dimphy kijkt naar onze situatie, is nooit veroordelend geweest en heeft ons de juiste tips en games gegeven. Inmiddels ‘verstaan’ we onze Baaz beter en is de negatieve situatie veel beter geworden. En het allerfijnste vond ik het tussendoor even appen voor korte vragen! Inmiddels gaat Baaz mee met de uitlaat service waar Dimphy ook werkzaam is en dat voelt vertrouwd. Kortom heel tevreden met het traject Samen sterk.
Friese stabij Liske: (losse lessen met online games)
Vanmiddag voor de eerste keer weer naar t bos geweest sinds 2,5 maand. Weken waarin we Liske alleen nog aan de lijn hebben uitgelaten en hebben geoefend aan niet trekken aan de lijn.
Aanleiding hiervoor was dat onze puber steeds meer moeite kreeg met luisteren en hier komen. Dit was t resultaat van haar te veel vrijheid geven om verkeerde keuzes te maken. Dimphy had ons daar goed op gewezen!
Ik ben gestart met oefeningen uit Samen Sterk om de vertrouwensband te versterken. Oefeningen waarbij ze steeds dicht naar me toe moest komen. Eerst de oefeningen in en om t huis gedaan en daarna uitgebreid naar n losloopveld. Eerst de oefeningen aangelijnd, daarna met de lange lijn, daarna aangelijnd maar loshangend aan t tuig. Heel langzaam opgebouwd naar af en toe los. Steeds de oefeningen blijven doen waar Liske overigens ook erg enthousiast over is. Ze vindt t heel leuk om samen bezig te zijn. Ook de oefeningen om t hier komen te stimuleren werpen nu zijn vruchten af. Wat we ook van Dimphy hebben geleerd is om beter naar t gedrag van Liske te leren kijken. De uitleg over de stressemmer werd daardoor beter herkenbaar. Nu is die emmer van onze Stabij zo wie zo niet zo groot. Maar door dingen beter te doseren en genoeg ontspanning aan te bieden worden de resultaten ook beter.
Vanmiddag wilde ze eerst weer heel graag zwemmen. Bleef ons goed in de gaten houden. Toen ze daarna op de hei toch wat te ver vooruit liep hebben we ons verstopt achter wat bosjes. Ze kwam ons direct zoeken! Kwam daarna ook steeds inchecken , snoepjes halen en even spelen.
Het gaat steeds beter en we zien duidelijk vooruitgang. We blijven nog doorgaan met de oefeningen. We zijn heel blij met de adviezen die we nog steeds regelmatig van Dimphy krijgen!
Kooikerhondje Skip: (losse les)
We hebben contact met je opgenomen omdat onze Skip, een kooikerhondje van 5 jaar, niet om kon gaan met vreemde mensen.
Hij was argwanend en zijn gedrag was vooral: aanval is de beste verdediging.
Met jouw adviezen is hij een stuk rustiger geworden en kan er weer bezoek komen zonder dat hij continu de aandacht vraagt. Hij gaat rustig liggen en reageert niet op elke beweging.
Hartstikke bedankt
Friese stabij Bouke: (online cursus)
Ik had al meer trainingen gevolgd met mijn hond, inmiddels alweer 2 jaar. Dat waren echt gehoorzaamheidstrainingen en niet altijd even leuk. Wat ik zo fijn vind aan de training van Dimphy is dat het meer spelenderwijs gaat maar dat ze ook heel goed uitlegt waarom je een bepaalde oefening/bepaald spel doet, dus de theorie erachter. De filmpjes zijn ook heel duidelijk en dan wordt het ook echt leuk om met je hond te trainen. Er zijn geen strakke regels want ze leert je ook meer naar de behoefte van je eigen hond te kijken. En in je eigen tempo, dus dat is voor mensen met een volle planning ook erg prettig!
Middenslag Keeshond Spike: (3 maanden traject)
Ik ben 29 mei gestart met het traject samen sterk met Dimphy. Ik heb een kleine middenslag keeshondje reutje genaamd Spikey met toch wel een rugzakje. Hij is angstig en vind veel dingen heel erg spannend met name, als andere hondjes uit de buurt hem passeren met wandelen. Hij valt dan uit en vind andere hondjes maar eng. Ook andere mensen vind hij heel spannend. Ik ben aan het leren om het vooral leuk te maken voor Spikey en dat het niet eng is. En ook dat ik hem kan vervoeren op mijn e bike. Ik vind Dimphy legt het rustig uit op een rustig tempo dat ik het makkelijk kan volgen en Dimphy doet de handelingen ook goed voor. Zodat ik goed zie hoe ik dingen het beste kan doen met Spikey. Ik vind dit een goede investering in de band tussen Spikey en mij. En ik kan ook goed bij haar terecht met mijn vragen mbt Spikey. Dus een zeer tevreden deelnemer
Kooikerhondje Bello: (6 maanden traject en 3 maanden traject)
Inmiddels 2 cursussen bij Dimphy gevolgd, en wij merken veel verandering bij Bello. Hij luistert veel beter, heeft natuurlijk nog zijn momenten. Wij kunnen Bello veel beter begeleiden en ondersteunen op de momenten als hij het lastig vind. Dimphy is een fijne begeleidster, ze legt het goed uit, mogen ten alle tijden vragen aan haar stellen, filmpjes sturen om te laten zien hoe het gaat, en wat wij eventueel nog anders kunnen doen. Wat ook fijn is dat het op onze/Bello zijn tempo mag.
Labradoodle Harry: (3 maanden traject)
Onze labradoodle Harry was, zodra we hem los lieten lopen in het bos, een erg eigenwijze hond. Hij liep ver weg van ons, kwam niet terug als we hem riepen en ging zijn eigen gang. Uiteindelijk durfden we hem destijds niet meer los te laten lopen en alleen nog maar uit te laten aan de lange riem. Terwijl de boswandelingen natuurlijk het leukste zijn!
Dimphy kende ik al via de dagopvang waar Harry ook wekelijks naar toe gaat. Zij vertelde dat ze cursussen had die ervoor konden zorgen dat de band met je hond sterker wordt en we weer samen in connectie konden komen. Ik ben toen dat traject met Dimphy opgestart. Naast alle online uitleg en oefeningen is Dimphy ook verschillende keren samen met ons gaan wandelen in het bos.
Tijdens die wandelingen gaf ze allerlei tips en leerde mij goed te kijken naar Harry en te anticiperen op zijn gedrag. Door daarnaast ook de spelletjes via de cursus te doen, creëerden we een veel sterkere onderlinge band.. Hij kreeg langzaam in de gaten dat het veel leuker was om echt samen te wandelen in plaats van er op zijn eigen houtje vandoor te gaan.
Wij hebben heel veel gehad aan de lessen van Dimphy! Ze is ook altijd bereikbaar voor vragen en tips, heel fijn. Ik ben echt heel blij dat we dit traject met Dimphy en Harry aan zijn gegaan, het heeft ons heel veel opgeleverd.