Wat ik doe

 

In juni 2022 ben ik geslaagd voor mijn diploma Voedingsadviseur voor honden en ik richt me sindsdien op het geven van voedingsadviezen voor honden. 
Inmiddels ook begonnen met de opleiding voor orthomoleculair therapeut.

 

Voeding voor honden is een super lastig iets. Er is zóveel keus, en je krijgt zoveel tips en adviezen om je oren van iedereen dat je soms ook niet meer weet waar je nu goed aan doet. Helaas zien we op facebook bijvoorbeeld ook heel vaak adviezen langskomen die de plank echt compleet mis slaan :( 

 

Zou jij graag eens willen weten of jouw hond de juiste voeding krijgt? Of hij alle voedingsstoffen binnen krijgt die nodig zijn? Of heeft jouw hond lichamelijke klachten?

Dan kan het heel zinvol zijn om de voeding eens goed onder de loep te nemen.

NRTO Erkende opleiding                     

                

Veel voedingen zijn tegenwoordig niet meer compleet (ja, ook als dat wel op de verpakking staat ;)). Dit komt omdat de grondstoffen die gebruikt worden (de koeien e.d.) tegenwoordig óók al niet voldoende nutriënten binnen krijgen. Daarnaast mag de term 'compleet' ook op verschillende manieren gebruikt worden waardoor dit soms ook misleidend kan zijn. 

Hierdoor lopen honden de kans dat zij dus ook te weinig nutriënten binnen krijgen. Wanneer deze tekorten in het lichaam lang genoeg aanhouden, gaan er lichamelijke klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld jeuk, regelmatig oorontsteking, huid en vacht problemen, regelmatig volle anaalklieren of ze kunnen makkelijker andere ziekten ontwikkelen.

 

Maar naast voeding zien we ook veel honden waarbij de spijsvertering niet helemaal lekker werkt. Wanneer de dunne darm bv niet voldoende voedingsstoffen op kan nemen, of er juist teveel doorlaat (en daarmee dus ook stofjes die je juist NIET door wil laten), kunnen er ook weer problemen ontstaan op andere plekken in het lichaam. Denk bv aan een overbelastte lever en nieren die alle toxines weg moeten werken uit het lichaam, of een disbalans in de darmen wanneer het darm-microbioom niet goed is waardoor er sneller allergieën ontwikkeld kunnen worden. (allergie- achtigeklachten hoeven dus niet perse een allergie te zijn)

 

Of wat dacht je wanneer jouw hond Giardia heeft gehad. De darmwand is dan dusdanig aangetast dat dit invloed heeft op de spijsvertering. Deze zal dus geholpen moeten worden om goed te kunnen herstellen dmv de juiste voeding en extra ondersteuning. 

 

Hoe kan ik je helpen?

Er zijn verschillende opties die je kunt kiezen qua begeleiding. 

1) Voerkeuze-hulp

2) Een preventief advies voor honden zonder klachten

3) Een begeleidingstraject voor honden met klachten

4) Een vervolg consult als opvolging voor optie 2 en 3

 

Voerkeuze-hulp:

Jij ziet door de bomen het bos niet meer. Je hond heeft geen lichamelijke klachten, maar je wil gewoon even met mij sparren of hij de juiste voeding krijgt en of je evt nog aanvullingen kunt doen.

Nou top!!! Super dat je er zo mee bezig bent, en daar help ik je graag mee!

 

Plan dan even een afspraak in via de link onder aan deze pagina voor Voerkeuze-hulp. Deze afspraak vind plaats via videobellen, dus je hoeft er niet voor naar Rosmalen te komen.

 

Kosten €55,-

 

 

Preventief-consult:

Heeft jouw hond geen klachten, maar wil je wel graag eens weten hoe het van binnen gaat zodat je er ook voor kunt zorgen dat er geen klachten gaan ontstaan? Dat kan! We kunnen dan een quantum resonantie meting doen. 

 

Wat een meting precies inhoud kun je hier lezen

 

Vooraf krijg je van mij een intake toe gestuurd. Deze graag minimaal 3 dagen van te voren ingevuld terug mailen. 

Tijdens de meting gaan we kijken hoe de spijsvertering zijn werk doet, en of er eventuele tekorten zijn ontstaan waar we iets mee zouden moeten al. 

Je gaat naar huis met een advies naar aanleiding van de resultaten uit de meting. 

Dit consult duurt ongeveer 60 minuten.

 

Kosten €55,-

Let op!! Wanneer er een preventief consult ingepland wordt, en de hond blijkt tijdens het consult toch klachten te hebben, zal de afspraak alsnog omgezet worden naar een begeleidingstraject. Dit omdat ik dan ook echt de voeding zal moeten gaan bekijken, en opvolging NA het advies ook belangrijk is om te zien hoe de hond op eventuele nieuwe voeding en suppletie reageert. Dit kost dus veel meer werk en tijd, wat mij niet lukt in de tijd van een preventief consult. 

 

 

Begeleidingstraject voor honden met klachten:

Wanneer jouw hond al last heeft van lichamelijke klachten en je zou een voedingsadvies graag willen, kun je het beste kiezen voor dit traject. Ik kan jullie dan namelijk optimaal begeleiden. 

Via onderstaande afspraken-knop kun je zelf de intake inplannen. Deze kan telefonisch plaats vinden. De afstand tussen ons maakt dus niet uit. 

Wil je ook graag een quantum resonantie meting,  vind de intake plaats in mijn praktijk in Rosmalen. We doen dan ook meteen de eerste meting.

 

Let op: de meting is NIET noodzakelijk om een goed advies van mij te kunnen ontvangen. Ik kan je ook begeleiden zonder de meting. 

 

Naar aanleiding van de intake (en evt de uitslag van de meting) ga ik aan de slag. Ik ga kijken welke voeding de hond nu krijgt, welke klachten er zijn, hoe is de ontlasting, hoe is het gedrag, wat krijgt de hond aan beweging, wat wordt er verder gegeven aan snacks en supplementen e.d. en ik ontvang graag foto's van de hond.

 

Deze puzzel ga ik in elkaar leggen en kijken of de huidige voeding passend is bij de klachten die er spelen.

 

Het doel is om een goed passende voeding te vinden voor jouw hond voor de lange termijn en hiermee te voorkomen dat de klachten nog terug komen. De voeding is de belangrijke basis, de eventuele supplementen zijn een tijdelijke aanvulling.

 

In de tussentijd houdt ik graag een vinger aan de pols hoe het gaat. In de tussenliggende weken hebben we via mail of telefonisch contact over eventuele veranderingen en wil ik dat je aan de bel trekt als je ergens vragen over hebt. Ik probeer dan uiteraard zo snel mogelijk een reactie te geven.
(in noodsituaties reageer ik ook in het weekend, is het geen nood situatie krijg je na het weekend zsm reactie)

 

Samengevat In dit traject:
- Intake telefonisch óf in mijn praktijk

- Meting optioneel erbij in mijn praktijk in rosmalen. We spreken hier ook direct de meting kort door.

- Via de mail volgt een uitgebreid verslag en advies nav de intake. Heb je ook een meting laten doen krijg je deze uiteraard ook toegestuurd zodat je deze thuis nog eens rustig kunt bekijken.

- Nazorg via mail of telefonisch gedurende 8 weken 

 

Kosten zonder meting €139,-

Kosten met meting €179,-

 

Vervolg-consult:

Wanneer je een voedingsadvies of een preventief consult heb gehad, kun je een vervolg-consult inplannen. Tijdens de eerste afspraak hebben we besproken over hoeveel weken je deze het beste in kunt plannen. 

Je kunt hier kiezen uit 2 opties:

1) Vervolg-consult telefonisch 

Kosten €25,-

2) Vervolg-consult praktijk (in Rosmalen incl nieuwe meting)

Kosten €45,-

 

 

Afspraken die niet door kunnen gaan moeten uiterlijk 24u van te voren worden afgezegd. Indien dit niet gedaan wordt, wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht.

 

Locatie:

DUTTA

Rompertweg 7 in Rosmalen.

 

Voor en na een voedingsadvies met meting

Voor en na een voedingsadvies op afstand